eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Horváth Ágnes elégedett a munkájával

Nem érti a miniszterelnök indokait a leváltott egészségügyi miniszter. Horváth Ágnes közölte: elégedett az elmúlt egy évben elvégzett munkájával.

Horváth Ágnes nem válaszolt arra a kérdésre, váratlanul érte-e a miniszterelnök telefonhívása, amelyben Gyurcsány Ferenc közölte: leváltja a tárcavezetőt.

A leváltott egészségügyi miniszter azt mondta: a hétfő reggeli találkozón tárgyszerűen megbeszélte a kormányfővel, hogy mi a teendő.

Horváth Ágnes ugyanakkor nem érti a miniszterelnök indokait; emlékeztetett rá, hogy a vizitdíj bevezetéséről a parlament döntött, Gyurcsány Ferenc kijelentésére pedig, amely szerint az egészségügyben káosz és rendetlenség van, azt mondta: 36 év után először fogtak hozzá a valódi átalakításhoz, ez pedig hibákkal is járhat.

A politikus az SZDSZ tagjaként folytatja politikai munkáját, azt azonban még nem tudja, hol fog dolgozni. Horváth Ágnes elégedett azzal, amit az elmúlt egy évben tett, hozzátéve: jobb lett volna, ha több szakmai támogatást kap.

A leváltott egészségügyi miniszter bejelentette: beadta lemondását Kincses Gyula államtitkár is, azt a felvetést azonban nem kommentálta, miszerint Kincses követhetné őt a tárca élén.

Horváth Ágnes kedden részletezte a kieső vizitdíjbevétel pótlásáról szóló javaslatokat tartalmazó koncepciót; ennek része, többek között, a háziorvosok teljesítménydíjazásának bevezetése.

Arra a kérdésre, hogy a koncepció megegyezik-e a szocialisták elképzeléseivel, Horváth Ágnes azt mondta: nem ismeri az MSZP-s politikusok által kidolgozott tervezeteket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×