eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Elkezdték az idei ellenőrzéseket a "zöld kommandósok"

Megkezdődött az idei Zöld kommandó akciósorozat - jelentette be a környezetvédelmi- és vízügyi miniszter Székesfehérváron.

Fodor Gábor elmondta: az akciósorozat fő célja idén az illegális szemét- és hulladéklerakók felszámolása mellett az autóbontók és a színesfémbegyűjtők ellenőrzése, illegális tevékenységük felszámolása, visszaszorítása.

A tárcavezető részt vett a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 35 új alkalmazottjának eskütételén, ahol kijelentette: idén 227 új munkatárs kezdi meg a munkát a környezetvédelem területén, egyebek között a felügyelőségeken és a természetvédelmi őrszolgálatnál. Hozzátette: az utóbbi területen még soha nem dolgoztak annyian, mint idén.

Az eskütételt követően a miniszter elkísérte a Zöld kommandó egységét első idei, ellenőrző akciójára, a színesfémbegyűjtéssel foglalkozó Észak-dunántúli MÉH Nyersanyaghasznosító Zrt. telepére. A telephelyen a színesfémhulladékot gyűjtik, bálázzák, és az autók forgalomból való kivonását is végzik.

Az ellenőrzés során az akciócsoport egyebek között az átvétel, az anyagforgalom szabályosságát ellenőrzi, továbbá - ha környezetszenyezésre utaló jeleket talál - talajminta- és talajvízvizsgálatot végez.

Fodor Gábor kitért arra is, hogy a társhatóságokkal közösen végzett Zöld kommandó akciósorozat júliusig tart, majd a nyári szünet után folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×