eur:
393.85
usd:
367.97
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Gránátokkal fenyegetik a Fideszt - képriport

Csütörtökön fenyegető levelet kapott az V. kerületi Fidesz iroda, péntek reggel pedig robbanótöltet nélküli gyakorlógránátra bukkantak a Lendvai utcai Fidesz-székháznál, és az ellenzéki párt Cukor utcai irodájánál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

"Ha nem hagynak fel az izraeli vörösöket szolgáló megalkuvó politikájukkal, ha nem tesznek valamit, akkor harcosaink már nem csak figyelmeztetni fognak!" - áll abban a fenyegető levélben, amelyet az V. kerületi Fidesz kapott csütörtökön.

Az ellenzéki képviselők állítólag kifejezetten szórakoztatónak találták az üzenetet, és eljuttatták azt egy internetes portálnak. Reggel nyolc órakor egy járókelő a Fidesz Lendvai utcai székházánál egy gyanús tárgyat látott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szakértői megállapították, hogy egy robbanótöltet nélküli gyakorlógránátról van szó - közölte Tafferner Éva szóvivő az InfoRádióval.

Nem sokkal később újabb hívás érkezett a rendőrségre, ezúttal az ellenzéki párt V. kerületi, Cukor utcai irodájának közeléből. Az egyik alkalmazott egy "rozsdás, tojás alakú" tárgyat talált, amelyről ugyanaz derült ki, mint az első esetben: robbanótöltet nélküli, szovjet gyártmányú gyakorló gránát, amely robbantásra alkalmatlan. (Ilyen szerkezethez online aukciós oldalakon egyébként pár ezer forintért hozzá lehet jutni.)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság visszaélés robbanóanyaggal vagy robbantószerrel bűntett elkövetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen - tette hozzá a BRFK szóvivője.

Az internetes portál úgy tudja: egy rovásírásos papírt is találtak a robbanószerkezet mellett, amelyet a rendőrség bizonyítékként lefoglalt. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője erről az InfoRádiónak adott nyilatkozatában nem beszélt.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményben juttatta a média tudomására: "a Fidesz elnöki kabinet biztonsági igazgatósága a párt politikusainak és irodáinak biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket megtette". Hogy ez pontosan mit jelent, arról a helyettes szóvivő nem kívánt nyilatkozni.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×