INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Felmentették a Magyar Vöröskereszt főigazgatóját

Infostart / InfoRádió
A Magyar Vöröskereszt országos vezetősége csütörtökön felmentette beosztásából Czimbalmos Ágnes főigazgatót. A posztra néhány hónapon belül pályázatot kell kiírni, addig megbízottként a korábbi főmunkatárs, Gyékiss Emil látja el a főigazgatói teendőket.

Felmentette beosztásából a Magyar Vöröskereszt országos vezetősége Czimbalmos Ágnes főigazgatót. A posztra néhány hónapon belül pályázatot kell kiírni, addig megbízottként a korábbi főmunkatárs látja el a főigazgatói feladatokat.

Gyékiss Emil, a Magyar Vöröskereszt leendő megbízott főigazgatója az InfoRádióban elmondta: Habsburg György, a szervezet elnökének indoklása szerint nem megfelelő a Magyar Vöröskereszt idei tisztújító kongresszusának előkészítése és problémák voltak az országos központ működésével is.

Czimbalmos Ágnes szeptember 19-e óta volt a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, korábban főigazgató-helyettesként dolgozott.

Gyékiss Emil hangsúlyozta: ha a testület felhatalmazza, akkor teljes jogkörrel látja el a napi munkát illető intézkedéseket. A főigazgatói posztra pályázatot írnak ki - tette hozzá.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk