eur:
395.3
usd:
371.06
bux:
65157.06
2024. április 19. péntek Emma

Elektronikus árveréssel a lakásmaffia ellen

Az igazságügyi tárca bevezetné a lefoglalt ingatlanok elektronikus árverésen történő értékesítését, a minisztérium szerint a tervezett változtatások visszaszoríthatnák a lakások eladásakor tapasztalható visszaéléseket - írja a Magyar Nemzet. Lapszemle.

A főigazgatói tiltás ellenére megtartották közalkalmazotti jogviszonyukért síkra szálló gyűlésüket csütörtökön az egri Markhot Ferenc kórház dolgozói - írja a Népszabadság. Az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének helyi szervezete bírósághoz fordult a megyei önkormányzat és a HospInvest közötti szerződés semmissé nyilvánításáért. Hegyaljai Judit, az EDDSZ helyi alapszervezetének vezetője, a kórház közalkalmazotti tanácsának elnöke elmondta: ebben a kérdésben most az a legfontosabb, hogy a szakszervezet megőrizze a dolgozók közalkalmazotti jogviszonyát. A lap Deák Gábortól, a HospInvest Zrt. alelnökétől megtudta: minden egyes dolgozóval személyre szabott munkaszerződést kívánnak kötni. Mindenkinek tájékoztató levelet írnak, a dolgozóknak a kézhezvételtől számítva tizenöt nap áll majd rendelkezésükre a válaszadásra.

A Magyar Nemzet arról ír: az igazságügyi minisztérium bevezetné a lefoglalt ingatlanok elektronikus árverésen történő értékesítését. A tervezett változtatások visszaszoríthatnák a lakások, telkek eladásakor tapasztalható visszaéléseket - mondta a lapnak a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke. Magyarországon a kilencvenes évek közepén kezdte el tevékenységét a lakásmaffia; a nagy károkat okozó bűncselekménytípus a korábbi, szigorító intézkedések hatására sem tűnt el.

A szabolcsi SZDSZ négy olyan küldöttet talált, aki nem volt ott 2007-es tisztújító küldöttgyűlésen, nevét mégis aláírták a jelenléti íven - olvasható az Indexen. A Hír Tv megszólaltatta Bíró Árpádnét, aki azt mondta: hat éve nem vett részt a küldöttgyűléseken. Az Index birtokában lévő jelenléti íveken Bíró Árpádné neve mellett 2005-ben és 2007-ben eltérő kézírással szerepel aláírás. Ha Bíró Árpádné tényleg nem volt hat éve küldöttgyűlésen, akkor helyette valaki korábban is aláírta a jelenléti ívet. Igaz, Bíróné legalább hivatalosan is SZDSZ-tag, szemben a gulácsi polgármesterrel, Vass Alberttel, akiről viszont időközben kiderült, hogy semmi köze a párthoz, soha nem volt tagja az SZDSZ-nek, így nem lehetett küldött sem. A neve mégis szerepelt az elnökválasztás jelenléti ívén.

A pécsi önkormányzat a korábbiaknál jobb feltételekkel és olcsóbban közel 5 milliárd forint értékű ingatlancsomagot hirdet meg annak érdekében, hogy a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa programsorozat megrendezéséhez forrásokhoz jusson - tájékoztatta a Napi Gazdaságot a városháza. Az ingatlanok között szerepel két nagy értékű laktanya és a híres magasépület is. A fesztiválprogramra összesen 20 milliárd forintot szeretne fordítani a város.

Április elejétől indul a közgyűlési szezon, a Budapesti Értéktőzsde cégei közül mintegy másfél tucat már közzé is tette a részvényesi fórumok napirendjét - írja a Világgazdaság. Ez várhatóan hat majd a részvényárakra is, jóllehet most a pénzügyi válság és a tőzsdei bika talpra állásában való reménykedés az árfolyamok valódi mozgatórugója.

Szerdán járt le a határideje a távmunkára vonatkozó, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által meghirdetett pályázatnak - számol be róla a Pénzcentrum. A program célja, hogy ösztönözze a rugalmas munkavégzéséi formák alkalmazását és a munkakultúra korszerűsítését. Ennek keretében támogatják az olyan cégeket, amelyek távmunkahelyeket hoznak létre.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×