INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Csalódott az SZDSZ-ben, és a kilépést fontolgatja az "álküldött"

Infostart / InfoRádió
Újabb szabad demokrata álküldöttet talált a Hír TV Célpont című műsora Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Jüttner Csaba körzetében. Bíró Árpádné sem volt ott tavaly az SZDSZ elnökválasztásán, neve mellett a Fővárosi Bírósághoz eljuttatott jegyzőkönyvben mégis szerepel aláírás. A kemecsei küldött az InfoRádiónak azt mondta: csalódott az SZDSZ-ben, és gondolkozik azon, hogy kilép a pártból.

Nem tudja, ki szavazott helyette és ki hamisította rá a nevét az SZDSZ tavalyi elnökválasztásán készült jegyzőkönyvre a kemecsei küldött, aki nem vett részt az eseményen.

Bíró Árpádné az InfoRádiónak elmondta: mivel nem tervezte, hogy részt vesz a szavazáson, azon sem gondolkodott, hogy kire szavazna. Mivel mindig vasárnap tartják, neki pedig nem felel meg az időpont, Bíró Árpádné már régóta nem jár a küldöttgyűlésekre.

A távolmaradást nem kell jelezni a megyei elnöknek, csak azt, ha valaki részt vesz az eseményen - mondta a szabad demokrata küldött.

Bíró Árpádné közölte: nem tesz feljelentést, amiért a jegyzőkönyvre hamisították a nevét, és helyette szavaztak. Így is elég bizonytalan az ember helyzete, állása - jegyezte meg a küldött.

A pedagógusként dolgozó Bíró Árpádné még nem beszélt az ügyről Jüttner Csabával, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökkel, aki a pártnak a történtek kapcsán indított belső vizsgálatát vezettte. A küldött úgy véli: Jüttnernek kellene megkeresnie őt.

Nem ezt vártam volna az SZDSZ-től. Nem haragszom, de csalódott vagyok - jelentette ki Bíró Árpádné, hozzátéve: nem tudja, részt vesz-e a nyárra tervezett küldöttgyűlésén, sőt, azon gondolkodik, hogy kilép a pártból.

Hanganyag: Németh Zoltán


A címlapról ajánljuk