INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Ittzés: A Húsvét nem önmagában álló ünnep

Infostart / InfoRádió
A Húsvét nem önmagában álló ünnep, hiszen Nagypéntekre következik, a kettő pedig csak együtt értelmezhető - mondta Ittzés János püspök, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

A Húsvét nem önmagában álló ünnep, bár kezd egyközpontú alkalommá válni - mondta Ittzés János püspök, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Kiemelte: Húsvéthétfő Nagypéntekre következik, a kettő pedig csak együtt értelmezhető, egymástól elválasztani nem lehet, hiszen Húsvétkor a megfeszített Jézus feltámadását ünnepeljük. Ittzés János hangsúlyozta: a megfeszített Jézust támasztotta fel a mindenható Isten

A Magyarországi Evangélikus Egyház elnöke hozzátette: Nagypéntek nem egyszerűen a halál napja, hanem akkor a Szent Isten halt meg a bűnös emberért, hogy minket engeszteljen ki

Húsvét az egyházba való belépés ideje is lett - közölte Ittzés János. Kiemelte: a keresztény tradíció szerint a munka nélkül eltöltött vasárnapok a Húsvét szellemét idézik egész évben.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk