eur:
401.3
usd:
365.86
bux:
0
2024. október 7. hétfő Amália

Hózáporok Húsvét után

Marad a hideg idő a következő napokban, de szombaton már napsütés és 15 fok várható.

A hegyekben egy-két centiméter friss hótakaróra, éjszaka pedig újabb fagyokra kell számítani - mondta az InfoRádiónak Török László az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, hozzátéve: továbbra is változatos, erősen felhős idő várható, a nap csak helyenként és rövid időre bújik elő.

Az előrejelzés szerint ma délután mindössze 5 és 10 fok között lesz a levegő hőmérséklete, ami estére 1 és 6 fok közé süllyed. Az alacsony hőmérséklet mellett az ország keleti részén a nyugati, délnyugati szél is felerősödik, többfelé viharos, óránként 60-90 kilométer erősségű széllökések várhatók. Az ország nyugati felén az északnyugati szelet kísérik időnként viharos, óránkét 60-80 kilométer erősségű lökések.

Éjszaka helyenként újabb fagyokra számíthatunk, plusz 2 és mínusz 3 fok várható.
A télies időjárás egészen a hétvégiéig marad. Szombattól már több napsütésre és tavaszias időre készülhetünk, akkor a délutáni hőmérséklet elérheti a 15 fokot is.
Vasárnaptól ugyan újabb eső várható, de közel sem a most tapasztalható mennyiségben.

Szlovákia keleti részén is télies az időjárás: Kassán és Sároseperjesen még délelőtt is havazott, mindkét várost tíz centiméternél vastagabb hóréteg borítja, ami nehezíti a közlekedést. Több baleset történt, Kassán pedig sok helyen a hó súlya alatt kidőlt fák, letört ágak torlaszolták el az utakat.

Iglón és Bártfán az áramszolgáltatásban is kieséseket okozott a hóesés, amely meglepte a locsolkodókat. Szlovákiában még ebben a régióban, a keleti végeken élnek legelevenebben a húsvéti szokások.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Eddig elnéző volt a NAV, de jövőre tízmilliós bírságok röpködhetnek a cégeknek

Eddig elnéző volt a NAV, de jövőre tízmilliós bírságok röpködhetnek a cégeknek

Tavaly óta új adatszolgáltatási kötelezettség terheli a kapcsolt vállalkozással rendelkező közép- és nagyvállalatokat, már a társasági adóbevallásukban is szerepeltetniük kell bizonyos, a transzferár dokumentációban is szereplő adatokat, amely a Niveus Consulting Group adószakértői szerint akár 10-20 ezer céget érinthet. Ehhez képest tavaly, a Pénzügyminisztérium statisztikái szerint mindössze 5512 cég nyújtott be transzferáras adatszolgáltatást, vagyis sokan nem tettek eleget – időben vagy egyáltalán – kötelezettségüknek, ennek ellenére egyelőre elmaradtak a jelentős bírságok. Ez annak köszönhető, hogy a NAV támogatólag lépett fel az ellenőrzések során és jellemzően csak hiánypótlásra szólította fel a cégeket, azonban több jel is arra mutat, hogy jövőre már elillanhat ez a jóindulat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×