eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Mikola: "Léket kapott az egészségügyi reform"

Kaotikus állapotok alakultak ki az egészségügyben, a népszavazás megkérdőjelezte az egészségügyi rendszer átalakításának szükségességét - mondta Mikola István az InfoRádió Aréna című műsorában. Az országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke elmondta: a népegészségügyi adatoknak megfelelően kellene elosztani az egészségügyre szánt összeget.

Léket kapott az egészségügyi reform a népszavazás után - mondta az InfoRádiónak Mikola István. Az országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke kiemelte: a kormányzat nem készített vészforgatókönyvet, noha látnia kellett, hogy az emberek nem értenek egyet az ámokfutásszerű egészségügyi átalakítással, így most kaotikus állapotok vannak a rendszerben.

A népszavazás egyértelmű volt, a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése mellett megkérdőjelezte a másfél éves folyamatnak a többi elemét is - hangsúlyozta a Fidesz politikusa.

Mikola István kifejtette, hogy az ellenzék megpróbált segíteni a kormányzatnak, és törvénytervezetet alkottak a kieső bevételek pótlására, de ezt leszavazták a kormánypárti képviselők. Folyamatosan felhívták a figyelmet, hogy nem jó úton haladnak a dolgok, de a kormány elzárkózott a párbeszéd elől - tette hozzá.

A Fidesz politikusa szerint a pénzügyi befektetők, a klientúra közeli gazdasági társaságok hajtották bele a kormányzatot az egészségbiztosítási átalakításba, és a kabinet engedett a nyomásnak.

"Minden igyekezetünk, mint falrahányt borsó, pergett le a kormányzati hatalom faláról" - hangsúlyozta Mikola István.

Az egészségügyi bizottság alelnöke szerint a népegészségügyi adatoknak megfelelően kellene elosztani az egészségügyre szánt összeget.

Mikola István úgy véli: nem lehetséges, hogy az ország egyes régiói között ilyen hatalmas eltérések legyenek az egészségügyi ellátás színvonalát tekintve.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×