INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Fidesz: a reálbérek csökkenése a szociális válság jele

InfoRádió / MTI
A Fidesz szerint a reálbérek csökkenése az egyre mélyülő szociális válság biztos jele - írta a párt szakpolitikusa közleményében, miután a KSH szerdán közzétette legfrissebb adatait, miszerint a bruttó átlagkeresetek januárban 1,5 százalékkal, a nettó átlagkeresetek 0,2 százalékkal mérséklődtek, a reálkereset 6,8 százalékkal csökkent a tavaly januárihoz viszonyítva.

"A reálbérek csökkenése az egyre mélyülő szociális válság biztos jele. Egyre kevesebbet ér az emberek fizetése, egyre több magyar család kerül abba a helyzetbe, hogy a hónap végén nem tudja kifizetni a számláit" - fogalmazott az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a hír kapcsán Mádi László, országgyűlési képviselő.

Mint írta, a napnál is világosabb, hogy ez a kormány nem fogja tudni megoldani Magyarország problémáit, nem fogja tudni felszámolni az általa okozott szociális válságot.

A politikus szerint, miközben a régió országaiban erős a reálbér-növekedés, Magyarországon jelentős mértékben csökkennek a reálkeresetek "a kormány elhibázott, sarcolásokra, megszorításokra épülő gazdaságpolitikája" miatt.

A KSH szerdán közzétett adatai szerint a bruttó átlagkeresetek januárban 1,5 százalékkal, a nettó átlagkeresetek 0,2 százalékkal mérséklődtek, a reálkereset - a fogyasztóiár-index 7,1 százalékos növekedése mellett - 6,8 százalékkal csökkent a tavaly januárihoz képest.

A címlapról ajánljuk