eur:
395.21
usd:
370.95
bux:
65130.91
2024. április 19. péntek Emma

Fidesz: a reálbérek csökkenése a szociális válság jele

A Fidesz szerint a reálbérek csökkenése az egyre mélyülő szociális válság biztos jele - írta a párt szakpolitikusa közleményében, miután a KSH szerdán közzétette legfrissebb adatait, miszerint a bruttó átlagkeresetek januárban 1,5 százalékkal, a nettó átlagkeresetek 0,2 százalékkal mérséklődtek, a reálkereset 6,8 százalékkal csökkent a tavaly januárihoz viszonyítva.

"A reálbérek csökkenése az egyre mélyülő szociális válság biztos jele. Egyre kevesebbet ér az emberek fizetése, egyre több magyar család kerül abba a helyzetbe, hogy a hónap végén nem tudja kifizetni a számláit" - fogalmazott az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a hír kapcsán Mádi László, országgyűlési képviselő.

Mint írta, a napnál is világosabb, hogy ez a kormány nem fogja tudni megoldani Magyarország problémáit, nem fogja tudni felszámolni az általa okozott szociális válságot.

A politikus szerint, miközben a régió országaiban erős a reálbér-növekedés, Magyarországon jelentős mértékben csökkennek a reálkeresetek "a kormány elhibázott, sarcolásokra, megszorításokra épülő gazdaságpolitikája" miatt.

A KSH szerdán közzétett adatai szerint a bruttó átlagkeresetek januárban 1,5 százalékkal, a nettó átlagkeresetek 0,2 százalékkal mérséklődtek, a reálkereset - a fogyasztóiár-index 7,1 százalékos növekedése mellett - 6,8 százalékkal csökkent a tavaly januárihoz képest.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×