INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Ötpárti egyeztetés kezdődhet a rongálók ügyében

Infostart / InfoRádió
Bárándy Gergely szocialista országgyűlési képviselő ötpárti egyeztetést javasol a rendbontókról szóló törvényi szigorításokról. A politikus szerint a fideszes Rogán Antal javaslata volt a kiindulópont saját tervezetéhez, eszerint el lehetne tiltani a rendbontókat a tömegrendezvényektől. A szocialisták ugyanakkor azt is szeretnék, ha szigorodnának a garázdaság büntetési tételei.

Bár a fideszes Rogán Antal javaslatának céljával egyetértenek a szocialisták, az szerintük szakmai felülvizsgálatra szorul - mondta az InfoRádiónak Bárándy Gergely szocialista országgyűlési képviselő.

Az V. kerület ellenzéki polgármestere törvénymódosító javaslata a jelenleginél jóval szigorúbban büntetné azokat, akik tüntetés résztvevőjeként rongálnak, vagy mások demonstrációját megzavarják, valamint lehetővé tenné, hogy eltiltsák a jövőben az utcai rendezvényektől azokat, akik kárt okoznak.

A szocialista politikus hozzátette: ők azt is szeretnék, hogy bizonyos esetekben garázdaság miatt is súlyosabb büntetést - 2 hónaptól 5 évig terjedő szabadságvesztést - lehessen kiszabni.

Bárándy Gergely ötpárti egyeztetést kezdeményez az ügyben. A politikus szerint jelzésértéke lenne annak, ha az országgyűlés kiemelkedően nagy többséggel fogadná el a szigorításról szóló törvényjavaslatot.

Hanganyag: Molnár Anikó

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk