eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

MSZP: szükség van az egészségbiztosítási törvény finomítására

Az MSZP-frakció szerint szükség van az egészségbiztosítási törvény finomítására - mondta Varju László, az MSZP frakcióvezető-helyettese kedden késő este a képviselőcsoport informális budapesti ülése után, amelyen részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is.

Egy dologban állapodtunk meg a végére, egészen biztos, hogy az egészségbiztosítási törvény finomítására van szükség, de nem vonjuk vissza - jelentette ki a kormánypárti politikus a négy és félórás ülés után.

Varju László arra a kérdésre, milyen irányú módosításokat képzelnek el, nem kívánt részleteket közölni, mivel - mint mondta - nagyon sokféle elképzelés van.

Egy másik kérdésre, miszerint mi lesz a magánbefektetőkkel, a frakcióvezető-helyettes közölte: "a finomítás kategóriájába ez is beletartozik". Személyes véleményét tolmácsolva elmondta: korábban azon az állásponton volt, hogy legyenek magánbefektetők, de az új helyzetet értékelni kell.

Arra a kérdésre, miért kell a törvényt újranyitni, Varju László azt mondta: még nem nyitották újra, de a március 9-i népszavazás olyan helyzetet teremtett, hogy érdemes lenne újból megfontolni a törvényt. A politikus közölte: a döntést a március 29-i országos pártértekezleten hozzák meg.

Mint mondta, a frakcióülésen nyugodt értékelés keretében tekintették át a legfontosabb ügyeket.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×