eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Éjfétől bontják a kordont a Kossuth téren

Éjféltől elbontják a Kossuth téri kordont - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitány. Ennek ellenére megfelelő rendőri erőkkel tovább védik a Parlamentet. Újabb kordonozásra csak akkor kerül sor, ha fokozott biztonsági kockázatok vetődnek fel.

Sikeresen, szakszerűen járt el a rendőrség a március 15-i rendezvények biztosításakor - mondta az Országos Rendőr-főkapitány. Bencze József a sajtótájékoztatóján azt mondta: a március 15- i rendezvények közelében, a bevezetett fokozott biztonsági intézkedések miatt 11 ember állítottak elő, mert náluk közbiztonságra veszélyes eszközöket találtak.

Az esti rendzavarás közben 9 ember állítottak elő. Több embert még keresnek, megtalálásukra egy 12 fős nyomozócsoportot állított fel a rendőrség.

Az eseményeket a rendőrök több kamerával is rögzítették így a randalírozókról készült felvételeket a rendőrség internetes oldalán hozzák nyilvánosságra. A rendőrség a lakosság segítségét kéri, és 500 ezer forintos nyomravezetői díjat is kitűzött. Bencze József bejelentette azt is: kártérítést követelnek Budaházy Györgytől és a Blaha Lujza téri rendezvény szervezőitől.

A Budapesti Rendőr- főkapitányság vezetője azt mondta: fegyelmi eljárást indított egy rendőr ellen, mert egy kereskedelmi televíziónak nyilatkozva azt mondta: azért nem visel azonosítót, mert civil ruhás nyomozó.

A szabályzatok szerint azonban ilyenkor is kell a nyakában hordania a rendőrségi igazolványát és azonosítóját, ezért fegyelmi eljárás indult a nyomozó ellen. Tóth Gábor arról is beszélt, hogy a rendezvények biztosítását szakszerűen és a törvényeknek megfelelően biztosította a rendőrség.

A március 15-i események értékelését követően a rendőri vezetők elvonultak, így esély sem volt kérdések feltevésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×