INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Egészségügyi kérdése van? Segít a WapDoktor!

Infostart / InfoRádió
Életmód- és egészségügyi szolgáltatást indít a Pannon a wapportálon - jelentette be a társaság vezérigazgató-helyettese. Huszlicska József az InfoRádiónak elmondta: ilyen jellegű egészségügyi tartalmak, szolgáltatások kifejlesztésére a mobilszolgáltató mintegy 300 millió forintot fordított. A tartalmi fejlesztést végző IQ Medicina Zrt. vezérigazgatója arról beszélt: wapdoktorról többek között gyógyszerek, betegségek leírását, kullancs- és polleninformációkat lehet lekérni.

Betegségek, tünetek, leírását, gyógyszerek adatait, a kullancshelyzet leírását és polleninformációkat is lekérhetnek a felhasználók a WapDoktorról, amelynek tartalmát orvosszakértőkkel együttműködve alakították ki a fejlesztők - mondta az InfoRádiónak az IQ Medicina Zrt. vezérigazgatója.

Englert Zoltán hozzátette: multimédiás tartalmakat is feltöltöttek a portálra, amelyek segítségével bárki megnézheti, hogyan néznek ki az emberi szervek.

Az embereket érdekelik az internetes egészségügyi tartalmak, sokan az előtt tájékozódnak, hogy orvoshoz fordulnának, mások pedig arról szeretnének többet megtudni, amit a doktor elmondott nekik. Most már arra is megvan a lehetőség, hogy a wapról szerezzenek információkat - közölte az IQ Medicina Zrt. vezérigazgatója.

A felhasználó testsúlya, vércukor-, vérnyomás- és koleszterinértéke megadásával személyre szabott tanácsokat is kaphat, és megismerheti, hogy a nemzetközi felmérések alapján a szív- és érrendszeri betegségek szempontjából mennyire veszélyeztetett az állapota - magyarázta Englert Zoltán.

A WapDoktornak vannak térítésmentesen felhasználható részei is, ilyen például a szív- és érrendszeri kockázatfelmérés, egyes tartalmakért azonban fizetni kell - fűzte hozzá az IQ Medicina Zrt. vezérigazgatója.

Hasznos fejlesztés

A Pannon egészségügyi infrastruktúra köré épített fejlesztései hozzájárulnak az iparági technológia épüléséhez, a felhasználók számára is hasznosak, és a gazdaság motorjai lehetnek - mondta az InfoRádiónak a Pannon műszaki vezérigazgató-helyettese.

Huszlicska József hozzátette: az egészségügyi tartalmak és szolgáltatások - például a mobil EKG és a magzati szívmonitoring - kifejlesztésére a cég több mint 300 millió forintot fordított. Ezekhez kapcsolódik a WapDoktor, amely egy óriási információs bázisba enged betekintést.

A mobilszolgáltatónál körülbelül félmillió ügyfélnek van wap-előfizetése; a műszaki vezérigazgató-helyettes abban bízik, hogy előbb-utóbb majd' mindegyikük igénybe veszi a WapDoktor szolgáltatásait.

Hanganyag: Panulin Ildikó

Kapcsolódó hang

Englert Zoltán
 


Huszlicska József
 


A címlapról ajánljuk