eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Rendzavarás nélkül zajlott a múzeumkerti ünnepség

Rendzavarás nélkül, méltóságteljesen zajlott le a múzeumkerti ünnepi program, ami a biztonsági rendszernek köszönhető - mondta el Juhász Gábor államtitkár, a nemzeti ünnep idejére felállított operatív törzs irányítója.

Hangsúlyozta: a Múzeumkertnél is bebizonyosodott, hogy akik meg akarták zavarni a rendezvényt, azok nem vállalták, hogy átessenek az átvizsgáláson az ellenőrző pontokon.

Juhász Gábor elmondta, hogy a rendőrség kordonokon belülről előállított egy kiskorú fiút, akinél hosszú pengéjű kést találtak.

A Nemzeti Múzeumhoz vezető utcákat és utakat kordonokkal zárta el a rendőrség, a Múzeumkerthez csak az Astoria és a Kálvin tér felől, a felállított beléptető kapukon keresztül lehetett bejutni.

Kisebb szóváltások alakultak ki akkor, amikor az ünnepségre tartóktól elvették az italos palackokat, az egy méternél hosszabb zászlórudakat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×