eur:
393.1
usd:
366.77
bux:
66587.13
2024. április 25. csütörtök Márk

Már dolgozik az operatív törzs

Megkezdte munkáját az operatív törzs, amely a március 15-i ünnepi programban közreműködő állami szervek és más szervezetek tevékenységét hangolja össze - közölte Juhász Gábor, az igazságügyi tárca államtitkára, a törzs irányítója.

Az állami ünnepeken összeülő operatív törzs működéséről tavaly nyáron döntött a kormány, hogy megelőzhessék a 2006. augusztusi tűzijáték alatt történt utcai káosz megismétlődését.

A testület nemcsak tavaly augusztus 20-án, hanem az október 23-i állami rendezvénysorozat idején is ülésezett. Az ünnepi programokra akkor már biztonsági tervet fogadtak el - hasonlót, mint a mostani március 15-i rendezvényekre -, amely magában foglalta a meteorológiai, az egészségügyi, a tömegközlekedési, a biztonsági és helyszíni közlekedési tervet is.

Utóbbi tartalmazta az összes rendezvény pontos helyszínrajzát, a megközelítési útvonalakat, a kordonokat, a rendezvényen résztvevők tájékoztatásának módját, a szolgálatot teljesítő szakhatóságok, a biztonsági emberek számát és a kiürítési tervet is.

Most szombaton Budapesten több hidat is lezárnak az ünnepi rendezvények miatt, ezért ideiglenes útjelzőtáblák és rendőrök irányítják a fővároson áthaladó gépjárműforgalmat.

Az operatív törzset korábban a miniszterelnöki kabinetirodát vezető államtitkár irányította, a szabályozást azonban Takács Albert, korábbi igazságügyi miniszter megváltoztatta. A testületet márciustól már a tárca államtitkára vezeti.

Az operatív törzs tagja a Országos Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság, a Nemzetbiztonsági Hivatal, a Köztársasági Õrezred, az Országos Mentőszolgálat, az Országos Meteorológiai Szolgálat, a fővárosi védelmi bizottság képviselője, a Miniszterelnöki Hivatal, a rendezvényszervezéssel megbízott cég kapcsolattartója, valamint a Budapesti Közlekedési Vállalat képviselője.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×