INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Kövekkel dobálták meg a rendőröket az ünnepség alatt

Infostart / InfoRádió
Budapesten folyamatos a rendbontás a Március 15-e téren, a Fővárosi Önkormányzat hivatalos, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségén.

Az InfoRádió helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy a szónoki emelvénytől 100-150 méterre lévő kordonnál tojásokkal és kövekkel dobálják a rendőröket.

Az ünnepségen a főpolgármester arról beszélt, hogy nem kell új rendszerváltás, mert aki erről beszél, az a szabadság ellensége.

Demszky Gábor úgy fogalmazott: aki ma az ősi magyar törvényekre, és az Aranybullára hivatkozik, az semmit nem értett meg abból, amit 1848 tanított. Hozzátette: aki a 1848-as lobogót árpádsávos zászlóra cseréli, az semmit sem tud a magyar történelemről.

A kődobálók kiemelésekor néhányan rátámadtak a rendőrökre, de végül nem lett incidens a dologból, rövid idő alatt lecsillapodtak az indulatok.

Demszky Gábor főpolgármester ünnepi beszéde alatt a belső kordonnál rohamrendőrök váltották fel a civil ruhás biztonsági embereket, akiket folyamatosan provokáltak a kordonon túlról. Eközben petárdák robbanása hallatszott az Erzsébet-híd felől.

A főpolgármester beszédét az idén is tojásdobálással próbálták megzavarni.

A címlapról ajánljuk