INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Felvonták a magyar lobogót a Kossuth téren

Infostart / InfoRádió
Katonai tiszteletadás mellett felvonták a Magyar Köztársaság lobogóját a Parlament előtti Kossuth téren, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulója alkalmából.

Katonai tiszteletadással felvonták a Magyar Köztársaság lobogóját a Kossuth téren, a Parlament előtt.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulója emlékére rendezett ünnepség megkezdésére Sólyom László köztársasági elnök adott engedélyt.

Az ünnepi eseményen jelen volt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Szili Katalin házelnök, Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság, valamint Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, illetve a kormány tagjai, pártvezetők és a diplomáciai testület tagjai.

A Fidesz elnökének kabinetfőnöke, Deutsch-Für Tamás korábban közölte: a párt, ahogyan korábban, most sem vesz részt Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel közösen az állami lobogó ünnepélyes felvonásán.

A Parlament előtti Kossuth Lajos tér legnagyobb részét kordonnal zárta el a rendőrség, a térre két beléptető kapun keresztül, a csomagok és ruházat átvizsgálása után juthatnak be az ünneplők.

A kordonon kívül mintegy kétszáz olyan ember gyűlt össze, aki folyamatos bekiabálással, fütyüléssel, pfujolással igyekszik megzavarni a rendezvényt.

A címlapról ajánljuk