eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nemzetközi megfigyelőket várnak a Fidesz ünnepi nagygyűlésére

Több százezer embert vár szombati ünnepi nagygyűlésére a Fidesz Budapest belvárosába. A párt most sem vesz részt azokon az állami rendezvényeken, amelyeken ott lesz a miniszterelnök.

A Fidesz méltóságteljes, békés, jó hangulatú ünnepségre számít az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján - jelentette ki Deutsch-Für Tamás.

160 éve Magyarország győzött - mondta a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője, aki párhuzamot vont a 160 évvel ezelőtti események és a vasárnapi népszavazás között, mivel a magyar polgárok szavai szerint mindkét napon visszaszerezték önbecsülésüket.

A politikus pártja ünnepi nagygyűléséről azt mondta: nagyon sok embert várnak a szombat délután 3-kor kezdődő rendezvényre. "Az eddigi jelzések alapján sok százezer honfitársunkkal együtt fogunk az Erzsébet híd pesti hídfőjénél ünnepelni" - hangsúlyozta.

Négy szónok


A rendezvénynek négy szónoka lesz. Elmar Brok német európai parlamenti képviselő, Jókai Anna Kossuth-díjas író, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a Fidesz alelnöke és Orbán Viktor pártelnök.

A nagygyűlés szervezői felvették a kapcsolatot a rendőrséggel, együttműködésük zökkenőmentes, és a Fidesz bízik benne, hogy a rendőrség garantálja rendet és biztonságot. A rendőrök mellett a Fidesz részéről 152 műszaki-technikai munkatárs, 140 rendezvénybiztosító és félezer önkéntes biztosítja az esemény lebonyolítását.

Mindent dokumentálnak

40 ponton videokamerákat helyeznek el, hogy ha bármi történne, azt dokumentálni tudják, és időben megtehessék a szükséges lépéseket.

Deutsch-Für Tamás elmondta azt is: a Civil Jogász Bizottság meghívására 15 nemzetközi megfigyelő érkezik Budapestre. "Mindenekelőtt a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség által szervezett nagygyűlés békés lebonyolításának garantálásában kívánnak közreműködni" - hangsúlyozta Deutsch-Für Tamás, aki kijelentette, hogy miután a kormány most nem riogat várható rendzavarások veszélyével, a Fidesz pedig nem tud arról, hogy bárki meg akarná zavarni gyűlésüket, várhatóan felszabadult, jó hangulatú esemény lesz a szombati.

Elmondta még, hogy a Fidesz akárcsak az utóbbi években, most sem vesz részt az állami megemlékezések közül azokon, amelyeken ott lesz Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×