eur:
393.86
usd:
365.08
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Leminősítés: kormány és ellenzék egymásra mutogat

A kormány és a Fidesz kölcsönösen egymást okolja azért, hogy a világ legnagyobb hitelminősítő intézete úgy ítéli meg: a magyarországi reformok elfogadottsága és a gazdaság teljesítménye veszélyes mértékben csökkent.

A miniszterelnök szerint milliárdokba kerül az országnak, hogy a világ legnagyobb hitelminősítő intézete stabilról negatívra rontotta Magyarország adósosztályzatának kilátását.

Gyurcsány Ferenc brüsszeli nyilatkozatában a leminősítés által okozott kárért a Fideszt, és annak március 9-i népszavazását tette felelőssé.

A kormányfő úgy látja, hogy a referendum miatt csökkent az esély a szerkezeti átalakítások végrehajtására.

A pénzügyminiszter is a Fideszt és népszavazást okolja. Veres János egy budapesti sajtóbeszélgetésen leszögezte, hogy nincs lehetőség a költségvetési kiadások növelésére, és egyben megerősítette, hogy az államháztartás hiánya az idén a GDP 4 százaléka alá csökken.

A Fidesz ámokfutásról beszél

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc egy bukott miniszterelnök, aki most Brüsszelben folytatja kétségbeesett ámokfutását, és képtelen elfogadni a tényt, hogy az emberek elsöprő többsége leszavazta eddigi politikáját.

Az ellenzéki párt helyettes szóvivője, Cser Palkovics András úgy látja, hogy a kormány a régió éllovasából a kontinens sereghajtójává tette az országot, kormányzati alkalmatlanságával, folyamatos hazudozásával és megszorító intézkedéseivel pedig mély szociális válságba taszította a magyar családokat.

A népszavazáson azonban az emberek helyreállították az alkotmányos rendet, és véget vetettek a hazugság politikájának - állítja a Fidesz, arra reagálva, hogy a Standard & Poor's ismét leminősítést valószínűsítő negatívra rontotta a szuverén magyar adóskockázati besorolás kilátását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×