INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Leminősítés: kormány és ellenzék egymásra mutogat

Infostart / InfoRádió
A kormány és a Fidesz kölcsönösen egymást okolja azért, hogy a világ legnagyobb hitelminősítő intézete úgy ítéli meg: a magyarországi reformok elfogadottsága és a gazdaság teljesítménye veszélyes mértékben csökkent.

A miniszterelnök szerint milliárdokba kerül az országnak, hogy a világ legnagyobb hitelminősítő intézete stabilról negatívra rontotta Magyarország adósosztályzatának kilátását.

Gyurcsány Ferenc brüsszeli nyilatkozatában a leminősítés által okozott kárért a Fideszt, és annak március 9-i népszavazását tette felelőssé.

A kormányfő úgy látja, hogy a referendum miatt csökkent az esély a szerkezeti átalakítások végrehajtására.

A pénzügyminiszter is a Fideszt és népszavazást okolja. Veres János egy budapesti sajtóbeszélgetésen leszögezte, hogy nincs lehetőség a költségvetési kiadások növelésére, és egyben megerősítette, hogy az államháztartás hiánya az idén a GDP 4 százaléka alá csökken.

A Fidesz ámokfutásról beszél

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc egy bukott miniszterelnök, aki most Brüsszelben folytatja kétségbeesett ámokfutását, és képtelen elfogadni a tényt, hogy az emberek elsöprő többsége leszavazta eddigi politikáját.

Az ellenzéki párt helyettes szóvivője, Cser Palkovics András úgy látja, hogy a kormány a régió éllovasából a kontinens sereghajtójává tette az országot, kormányzati alkalmatlanságával, folyamatos hazudozásával és megszorító intézkedéseivel pedig mély szociális válságba taszította a magyar családokat.

A népszavazáson azonban az emberek helyreállították az alkotmányos rendet, és véget vetettek a hazugság politikájának - állítja a Fidesz, arra reagálva, hogy a Standard & Poor's ismét leminősítést valószínűsítő negatívra rontotta a szuverén magyar adóskockázati besorolás kilátását.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk