eur:
393.06
usd:
366.87
bux:
66548.58
2024. április 25. csütörtök Márk

Kapjon bioételt minden kisgyerek!

Petíciót adott át az Országgyűlés elnökének egy rákellenes szervezet egy törvény érdekében, amely kötelezővé tenné, hogy a bölcsődékben, az óvodákban és az iskolákban vegyszermentes alapanyagokból készült élelmiszerek kerülhessenek az asztalra. "A rák ellen, az emberért, a holnapért" Társadalmi Alapítvány munkatársa az InfoRádiónak elmondta: szervezetük igyekszik példát mutatni azzal, hogy pénzt ad egy fővárosi óvoda menzájának.

Írja elő minél előbb törvény Magyarországon, hogy minden bölcsődében, óvodában és iskolában vegyszermentes alapanyagokból készüljenek az ételek, és minden gyerek ilyet kapjon - ezt szeretné elérni "A rák ellen, az emberért, a holnapért" Társadalmi Alapítvány.

Pákozdi Judit, a szervezet munkatársa az InfoRádiónak elmondta: alapítványuk az egészségvédelemért és a daganatos betegségek megelőzéséért küzd, amiben óriási szerepe van a táplálkozásnak.

Az alapítvány munkatársa elismeri, hogy a bioélelmiszerek legalább másfélszer annyiba kerülnek, mint az átlagos gyártási minőségű alapanyagok. Pákozdi Judit hozzátette: azt szeretnék elérni, hogy a bioételek készítésének plusz költséget ne a szülőknek kelljen viselniük, hanem az állam vállalja magára.

A szervezet jó példával jár elől: felvállalta, hogy biztosítja az anyagiakat egy óvoda bioélelmiszerekkel való ellátásához - mondta Pákozdi Judit. "A rák ellen, az emberért, a holnapért" Társadalmi Alapítvány munkatársai abban reménykednek, hogy kezdeményezésük követőkre talál.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×