INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Kapjon bioételt minden kisgyerek!

Infostart / InfoRádió
Petíciót adott át az Országgyűlés elnökének egy rákellenes szervezet egy törvény érdekében, amely kötelezővé tenné, hogy a bölcsődékben, az óvodákban és az iskolákban vegyszermentes alapanyagokból készült élelmiszerek kerülhessenek az asztalra. "A rák ellen, az emberért, a holnapért" Társadalmi Alapítvány munkatársa az InfoRádiónak elmondta: szervezetük igyekszik példát mutatni azzal, hogy pénzt ad egy fővárosi óvoda menzájának.

Írja elő minél előbb törvény Magyarországon, hogy minden bölcsődében, óvodában és iskolában vegyszermentes alapanyagokból készüljenek az ételek, és minden gyerek ilyet kapjon - ezt szeretné elérni "A rák ellen, az emberért, a holnapért" Társadalmi Alapítvány.

Pákozdi Judit, a szervezet munkatársa az InfoRádiónak elmondta: alapítványuk az egészségvédelemért és a daganatos betegségek megelőzéséért küzd, amiben óriási szerepe van a táplálkozásnak.

Az alapítvány munkatársa elismeri, hogy a bioélelmiszerek legalább másfélszer annyiba kerülnek, mint az átlagos gyártási minőségű alapanyagok. Pákozdi Judit hozzátette: azt szeretnék elérni, hogy a bioételek készítésének plusz költséget ne a szülőknek kelljen viselniük, hanem az állam vállalja magára.

A szervezet jó példával jár elől: felvállalta, hogy biztosítja az anyagiakat egy óvoda bioélelmiszerekkel való ellátásához - mondta Pákozdi Judit. "A rák ellen, az emberért, a holnapért" Társadalmi Alapítvány munkatársai abban reménykednek, hogy kezdeményezésük követőkre talál.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


A címlapról ajánljuk