eur:
393.83
usd:
367.83
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Rogán eltiltaná az utcai rendbontókat

Eltiltaná az utcai rendezvényekről a rongálókat és a rendbontókat Rogán Antal belvárosi polgármester. A fideszes Rogán Antal ennek érdekében kezdeményezi a Büntető-törvénykönyv módosítását.

Budapest belvárosának polgármestere kezdeményezte a Büntető-törvénykönyv módosítását, hogy eltilthassák az utcai rendezvényekről a rendbontókat.

Rogán Antal az InfoRádióban elmondta: mivel álláspontja szerint a jogszabály már nem védi meg a rendezvényeken résztvevő békés polgárokat a rendbontóktól, módosító indítványában új mellékbüntetésként szerepelne a rendezvénytől való eltiltás.

Az intézkedés minden rendezvényre vonatkozna, tehát például egy koncerten sem vehetne részt a rendbontásért elmarasztalt abban a városrészben vagy városban, amelyben megtiltották neki, hogy a rendezvényeken részt vegyen.

A fideszes politikus szigorítaná a rongálás büntetési tételét is: a bűncselekményt már három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtaná a módosító indítvány, de különösen jelentős kár esetén háromtól tíz évig is terjedhet a büntetés időtartama.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×