INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Már az idén lehet mobillal BKV-jegyet váltani

Infostart / InfoRádió
Jegyeket, bérleteket, mobiltelefonokat kérem felmutatni! - idén nyártól már így kérheti a BKV-ellenőr a menetjegyet, mert a közlekedési cég 2008 második felétől tervezi bevezetni az úgynevezett kísérleti mobiljegyet.

Korábban a BKV vezetése a 2008. évi tarifaemelési-javaslat részeként javaslatot tett a mobiljegy bevezetésére, és ezek alapján lehetett kidolgozni a kísérleti mobiljegy bevezetéséről szóló előterjesztést, amelyet kedden a BKV Zrt. igazgatótanácsa elfogadott - közölte a közlekedési társaság szóvivője.

Kiricsi Karola közölte: határozatot hoztak, amely értelmében 2008 első félévében kell a kísérleti mobiljegy bevezetésének részleteit, feltételeit kidolgozni. A további kísérleti szakasz 2008 második felében lesz, ekkor már a tapasztalatokat vizsgálják.

A részletek még kidolgozásra várnak

A BKV szóvivője hangsúlyozta, hogy 2008 második felétől már megvásárolható lesz a mobiljegy, de végleges formáját csak 2009-ben nyeri el.

A részletek még nincsenek kidolgozva, de annyi bizonyos, hogy értékesítési szempontból biztonságosnak kell lennie, emellett fontos, hogy ellenőrizhető és naprakész legyen, valamint a hamisíthatóság lehetőségét minimálisra kell csökkenteni - közölte Kiricsi Karola. Hozzátette: a rendszer fontos eleme, hogy ellenőrzéskor a mobiltelefonnal vásárolt jegy érvényessége gyorsan és nagy biztonsággal megállapítható legyen.

A szóvivő beszámolt arról is, hogy ennek a rendszernek az elemei a később bevezetendő e-ticket kiépítésekor is alkalmazhatóak lesznek

A kísérleti mobiljegy ára 499 forint lesz, amely korlátlan számú felszállásra jogosít hétköznapokon 60 perc, hétvégén pedig 90 perc alatt.

Kiricsi Karola közölte azt is, hogy még nincs eldöntve, hogyan lehet majd megvásárolni a mobiljegyet.

Hanganyag: Tenczer Gábor

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk