eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kóka pénteken lerántja a leplet

Az SZDSZ tavalyi elnökválasztásán történtek vizsgálata, amelyet Jüttner Csaba vezetett, lezárult, jelenleg a jegyzőkönyvek véglegesítése folyik, péntekre rendkívüli ügyvivői értekezletet hívtam össze az ügyben - mondta szerdán Kóka János. A pártelnök közölte azt is, hogy az SZDSZ vezető politikusai kiállnak Horváth Ágnes egészségügyi miniszter mellett.

A liberális pártelnök közölte: az ügyvivők is a pénteki ülésen ismerhetik meg a vizsgálat eredményét, és ő azt fogja javasolni, hogy még aznap hozzák nyilvánosságra a leírtakat.

Kóka János február 16-án, a Liberális Gazdasági Tanács ülését követően jelentette be, hogy négy nappal korábban az SZDSZ Ügyvivői Testülete kérte fel Jüttner Csabát, vizsgálja ki az szabad demokraták 2007-es elnökválasztásán történteket. A vizsgálat lefolytatására a megyei elnök harminc napot kapott.

Azokra a sajtóinformációkra, amelyek szerint a bizottság kizárólag Jüttner Csabából, az SZDSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökéből áll, Kóka János azt mondta, hogy Jüttner Csaba egy háromfős - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei liberális politikusokból álló - vizsgálóbizottságot állított fel.

Az ügy előzménye, hogy a Hír TV Célpont című műsora szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását, Kóka János állítólag álszavazatokkal nyerte meg a választást. Ezt a műsorban a szavazás résztvevőiként bemutatott, név nélkül és kitakart arccal, eltorzított hanggal nyilatkozók állították.

Kiállnak Horváth Ágnes mellett

A pártelnök reagált azokra a sajtóhírekre is, amelyek szerint a szabad demokraták kedd esti vezetői ülésén vita alakult ki, mivel többen Horváth Ágnes egészségügyi miniszter menesztését követelték. Közölte: Az SZDSZ vezető politikusai kiállnak Horváth Ágnes mellett.

A liberális pártelnök közölte: aki a miniszter menesztéséről gondolkodik, az a "Fidesz forgatókönyvét valósítja meg."

Kóka János hozzátette, hogy az SZDSZ kiáll az egészségügyi reform, az egészségügyi tárca és az egészségügyi miniszter mellett. Ha Horváth Ágnes távozna, akkor cserben hagynák a reform támogatóit, valamint azt a 700 ezer embert, aki nemmel szavazott március 9-én a népszavazáson - szögezte le a pártelnök.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×