INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Nincs parlamenti megállapodás a Nabuccóról

Infostart / InfoRádió
Nem tudtak megállapodni a parlamenti pártok a Nabucco gázvezetékről szóló, ötpárti egyeztetésen. Így nem született meg a tervezett országgyűlési határozat sem.

Nem született megállapodás az SZDSZ által kezdeményezett ötpárti egyeztetésen; a pártok sem a Nabucco gázvezeték melletti magyar elkötelezettségről szóló országgyűlési határozatról, sem a projekttel foglalkozó eseti bizottságról nem tudtak megállapodni.

Az SZDSZ elnöke közölte: folytatják az egyeztetést. Kóka János hangsúlyozta: a Nabucco projekt megvalósulása jelentene valódi több lábon állást, míg az újabb orosz vezetékek csak a tranzitkockázatot csökkentenék.

A Fidesz külügyi kabinetvezetője is határozottan kiállt a Nabucco beruházás mellett. Németh Zsolt szerint több orosz vezeték nagyobb egyoldalú függőséget jelent, és Oroszország a csapok elzárásával politikai zsarolásra használhatja fel az energiát.

Kovács Tibor, az MSZP frakcióvezető-helyettese elmondta: pártja támogatja a Nabucco projektet. A kormánypárti politikus hozzátette: a kormány már nyilvánosságra hozta a Déli Áramlat vezetékről szóló szerződést, amelyet a többi párt által szorgalmazott eseti bizottság vizsgálna.

A címlapról ajánljuk