eur:
393.8
usd:
368.21
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Fűrész: a többszintes kampánytól az eltolt fókuszig

Fűrész Gábor szerint a Fidesz népszavazási kampánya nem volt ellentmondásos, a pártnak saját szavazóin kívül a bizonytalanokat is meg kellett szólítania. Az MSZP kampányával kapcsolatban a politikai kommunikációs szakértő úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök új programja igazából a figyelem elterelését szolgálta.

A kommunikációs szakértő szerint a Fidesz egy következetes üzenet ("A jövő igennel kezdődik") köré építi az egész kampányt. Fűrész Gábor az InfoRádióban emlékeztetett azokra a kritikákra, melyek szerint a legnagyobb ellenzéki párt a kampányban nem tart következetes vonalat, hiszen egyfelől pragmatikus érveket hangoztat, másfelől viszont Orbán Viktor pártelnök a kormánnyal szemben sokkal kritikusabban szólal meg.

"Ez azért nem ellentmondás, mert egy kampánynak több szintje is van. A Fidesz következetesen kitart húzóüzenete mellett (szemben például a 2006-os választási kampánnyal, ahol néhány hónap alatt változott a kommunikáció fókuszpontja). Az Orbán Viktor és a Tarlós István kommunikációs vonala közötti különbség alapvetően a megszólítani kívánt célcsoportok különbözőségében keresendő" - mondta Fűrész Gábor.

"Nincs olyan kampány, ahol egyetlen célcsoporthoz lehet csak szólni" - jelentette ki a kommunikációs szakértő, hozzátéve, hogy a választási részvételben nem kizárólag a törzsszavazók, hanem a bizonytalanok is számítanak.

Az MSZP-ről szólva Fűrész Gábor úgy vélekedett, hogy a párt egészen a miniszterelnök utolsó néhány megszólalásáig következetesen követett egy vonalat, amely szerint a népszavazás szinte nem is létezik, nincsen jelentősége.

"A bejelentett új intézkedések a figyelem fókuszának eltolását szolgálják, hosszú távú, következetes programot ebben nem fedezek fel, de az biztos, hogy rövid távú taktikai eszközként működhetnek" - vélekedett a kommunikációs szakértő.

Hanganyag: Sigmond Árpád

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×