INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Egységes tudományos tantárgy az általános iskolában

Infostart / InfoRádió
Az oktatási tárca tervei szerint négy év múlva az általános iskolák felső tagozatain már összevontan oktathatják a természettudományos tárgyakat, amelyeket összefüggéseikben sajátíthatnak el a diákok. Mindehhez egy új tananyag kidolgozása, valamint a tanárképzés átalakítása kell.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium tervei szerint az általános iskola felső tagozatain 2012-től választhatnak az intézmények, hogy a jelenlegi módon vagy összevontan tanítsák a természettudományos tárgyakat: a biológiát, a fizikát és a kémiát - mondta az InfoRádióban Arató Gergely szakállamtitkár.

A kerettanterv már az év végére elkészülhet, ezek alapján pedig megkezdődhet a tananyag kidolgozása, és a tanárok képzése, amelynek pontos formája még nincs meg, de elképzelhető, hogy távoktatásban, az interneten keresztül szerezhetik meg a szükséges ismereteket az oktatók.

Az államtitkár hozzátette: a gyakran szorosan összefüggő tananyag összevont tanításával a természettudományok érhetőbbé válhatnak a diákok számra.

Hanganyag: Seres Gerda


A címlapról ajánljuk