eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szlovákiában is komoly károkat okozott a vihar

Nyugat-Szlovákiában akár napokig is eltarthat a szombati szélvihar következményeinek felszámolása. Számos település vasárnap is áram nélkül maradt.

Az orkán főleg Szlovákia nyugati részén okozott komolyabb károkat és fennakadásokat. A cseh határhoz közeleső Malackai, a Szenicai és a Szakolcai járásban fákat döntött ki, és számos településen megszűnt az áramellátás, több személy megsérült.

Az Erdőhát térségében, főleg Malacka környékén már szombat dél óta szünetel az áramszolgáltatás, a hatalmas szél megrongálta fő villanyvezetéket, a helyreállitási munkák akár napokig is eltarthatnak. Vasárnap ismét erős szél nehezítette a szerelők munkáját.

Pozsonyban szombaton és vasárnap több mint ötvenszer riasztották a tűzoltókat és a mentőket, a ligetfalui lakotelepen egy autóra rádőlt egy fa, a járműbe beszorult sofőrt csak daru segítségével sikerült a tűzoltóknak kiszabadítaniuk. A sérült nőt kórházba szállították, sérülése szerencsére nem életveszélyes.

Az orkán a Csallóközben is komoly fennakadásokat okozott. A szél itt is fákat döntött ki, épületeket, elektromos vezetékeket rongált meg, a Dunaszerdahelyi járás több településén még vasárnap is szüntelt az áramszolgáltatás.

A galántai járásba tartozó Pusztafödémesen kettétört a távolsági villanyvezeték tartópillére, itt a lakosok többnapos áramszünetre számíthatnak.

A szélvihar a Magas Tátrát sem kerülte el. A Poprád és Csorba tó közötti villamos sínekre ismét több fenyőfa esett, ezért a villamosok helyett autóbuszok szállítják az utasokat.

A magasabban fekvő hegyekben a legutóbbi 48 óra során több mint fél méter hó hullott, emiatt fokozódott a lavinaveszély. Az erős szél miatt több síközpontban vasárnap sem üzemeltek a sífelvonók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×