eur:
394.02
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Március 10-én dönt a büdzséről a Fővárosi Közgyűlés

Március 10-ére hívta össze a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését a főpolgármester. A tervek szerint az egyetlen téma a költségvetés megtárgyalása lesz, de a szocialisták által korábban szorgalmazott, és a költségvetés elfogadásának feltételeként szabott egészségügyi átszervezésről továbbra sem tárgyalnak.

A Fővárosi Közgyűlésben február végén az SZDSZ az ellenzékkel együtt napirendre vette a fővárosi büdzsé tárgyalását. A szocialisták emiatt az ebédszünet után már vissza sem tértek az ülésre, a szabad demokraták pedig a költségvetés délutáni tárgyalása előtt frakciószünetet kértek, ami alatt távoztak.

A törvény előírásainak megfeleloen az önkormányzatoknak március 15-éig kell tájékoztatást adniuk a véglegesített büdzséről az államnak.

Ennek hiányában az államkincstár áprilistól nem folyósítja az állami támogatást a fővárosi önkormányzatnak és intézményeinek. Ez havonta mintegy 4-5 milliárd forintot jelent.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×