eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Szerdáig még kérhetjük

Szerdáig még kérhetik felvételüket a választói névjegyzékbe azok, akik péntekig nem kapták meg értesítőjüket a március 9-ei népszavazásra. Aki kimaradt a névjegyzékből, és február 27-én délután 4 óráig nem emel kifogást ez ellen, az nem szavazhat.

Szerdáig még felvetethetik magukat a választói névjegyzékbe azok, akiket erről péntekig nem értesítettek. Aki február 27-én délután négy óráig nem emel kifogást, az nem szavazhat.

Aki a voksolás napján lakóhelyétől távol, Magyarország egy másik településén tartózkodik, az a szavazás napját megelőző péntek délig igazolást kérhet a lakóhelye szerint illetékes jegyzőtől.

A választók március 9-én a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj kérdéseiről 3 eltérő színű - lila, zöld és fehér - lapon voksolhatnak.

A népszavazás akkor eredményes, ha a választópolgárok negyede egy adott kérdésre azonos választ ad. Ez azt jelenti, hogy a mintegy 8 millió választó közül 2 milliónak "igennel" vagy "nemmel" kell voksolniuk kérdésenként.

A kormány csaknem 4 és fél milliárd forintot biztosított a népszavazás lebonyolítására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×