eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Közel 70 milliárd forintot csoportosít át a kormány

Több mint 68 és fél milliárd forintot csoportosít át a kormány a múlt év után járó 13. havi illetmények idei kifizetésére. Ebből 40 milliárd forint jut az önkormányzatokra, a többi pedig a központi költségvetési szervek alkalmazottainak 13. havi fizetésére.

A kormányhatározat szerint az idei költségvetési törvény egyik fejezetében a személyi kifizetésekre előirányzott 133,6 milliárd forintból 68,6 milliárdot kell a 13. havi fizetésekre átcsoportosítani.

Ebből 40 milliárd forint jut az önkormányzatokra, a többi pedig a központi költségvetési szervek alkalmazottainak 13. havi fizetésére.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság 166,7 millió forintot kap ellenőrzési feladatainak támogatására. Az erről szóló jogszabályok a Határozatok Tárában, illetve a Magyar Közlönyben jelentek meg.

A külön költségvetési fejezetet alkotó szervezetek - a többi között a minisztériumok - vezetői kiegészítő támogatást igényelhetnek, ha a mostani átcsoportosítás és a valós kifizetés között legalább 5 százalék, és 1 millió forint a különbség.

Az önkormányzatok akkor kérhetnek kiegészítést, ha a különbség 5 százalék, de legalább 200 ezer forint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×