eur:
389.38
usd:
362.75
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Orbán: új alapok kellenek az egészségügy rendbetételéhez

Az egészségügy rendbetételéhez új alapokra van szükség - mondta a Fidesz elnöke pénteken, Nyíregyházán, ahol népszavazási kampánykörútja során a Jósa András Oktató Kórház orvosaival folytatott megbeszélést az ágazat helyzetéről. Orbán Viktor szerint az új alapok létrehozásához új társadalmi megállapodás kell, olyan, ami figyelembe veszi az orvosok és a szakemberek véleményét.

Az ellenzéki vezető közölte: Nyíregyházán arra kérte az orvosokat, hogy tartsák a kapcsolatot, és a kamarán, a szakmai szervezeteken keresztül juttassák el véleményüket, javaslataikat egy leendő egészségügyi kormányzat programjának elkészítéséhez.

Mint elhangzott, szabolcsi orvosok szintén azt tartják, hogy új társadalmi megállapodásra van szükség az "egészségügy meggyógyításához". Orbán Viktor tájékoztatása szerint az orvosok emlékeztették arra, hogy 2006-ban már volt egy ilyen megállapodás, amikor a választási kampány során a két nagy párt megígérte, figyelembe veszik a véleményüket.

Ígéret volt, hogy az akkor megalakuló új kormány az extra magas egészségügyi járulékokon túl nem kér plusz pénzt a polgároktól, nem építi le azokat a korábbi fejlesztéseket, amit az ország elért - fogalmazott a Fidesz elnöke. Szerinte a baj onnan fakad, hogy az akkori társadalmi egyetértést felrúgták, és csupa olyan döntéssel terhelik a magyar egészségügyet, amiről korábban szó sem volt.

A megbeszélést követő rögtönzött sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva Orbán Viktor kommentálta az Egészségügyi Minisztérium csütörtöki közleményét, amely szerint a Fidesz kampánya hazugságra épít, amikor a vizitdíj és a kórházi napidíj emeléséről szól.

"Ott álltam 2006-ban az ország televíziós nyilvánossága előtt, amikor a mostani miniszterelnök az mondta, hazudok, mert nem lesz tandíj, nem lesz vizitdíj és nem lesz kórházi napidíj, aztán lett" - válaszolt a politikus. Orbán Viktor megjegyezte: így nem lehet bánni az emberekkel, ezért kell igent mondani a márciusi népszavazáson a vizitdíj és a kórházi napidíj, valamint a tandíj elutasítására.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×