eur:
388.92
usd:
361.95
bux:
67945.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kábítószerező rendőrt fogtak

Kábítószerrel és lőszerrel való visszaélés miatt eljárás indult egy budapesti rendőr ellen. A III. kerületi rendőrkapitányság törzsőrmestere szabadlábon védekezhet. A rendőr szolgálati viszonyát megszüntették.

Kábítószerrel visszaélés vétsége és lőszerrel visszaélés bűntette miatt indított eljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség a III. kerületi rendőrkapitányság törzsőrmestere ellen - tájékoztatta az InfoRádiót a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Borbély Zoltán közölte: a gyanúsított, akit csütörtökön állították elő a békásmegyeri rendőrőrsről, elismerte, hogy huzamosabb ideig fogyasztott kábítószert.

Mivel érdemi, részben beismerő vallomást tett, a törzsőrmester őrizetbe vételét a Budapesti Nyomozó Ügyészség megszüntette - magyarázta a szóvivő.

A férfinál négy darab lőszert találtak nála, amelyekre nem volt engedélye, más típusú volt ugyanis, mint a szolgálati fegyvere. Ezért akár kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki rá - fűzte hozzá Borbély Zoltán.

A szóvivő hozzátette: a törzsőrmester nyomára a nyomozó ügyészség egy másik büntetőeljárásban keletkezett adat alapján jutott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×