eur:
389.51
usd:
362.86
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hoppon maradnak a hűségesek

A szolgáltató cégek előszeretettel kötnek úgy szerződést, hogy kedvezőnek tűnő díjszabást kínálva hűségidő vállalására beszélik rá az ügyfelet. Csakhogy a tarifák általában gyorsan csökkennek, ám ezeket csak az új belépők élvezhetik, a hűségesek hoppon maradnak - derül ki a Figyelő írásából.

A hetilap több személyes tapasztalatot mutat be a biztosítás és a telekommunikáció területéről, amelyből kitűnik, sokan hiába ügyfelei több éve egy cégnek, kétszer akkora összeget kell fizetniük, mint az új belépőknek.

A HVG azt írja, az autós hitelcsalások száma egyre szaporodik, a társadalmi kár csökkentésére javasolt 20 százalékos kötelező önerő azonban a piaci szereplők szerint könnyen kijátszható. A hetilap szerint gyakori, hogy autókra szakosodott csalók hajléktalanok nevére vesznek fel autóhitelt, kihasználva azt a 90 napot, amíg egy fizetési késedelem bekerül a központi hitelinformációs rendszerbe. Gondot okoz az is, hogy az alacsony önrész és a hosszú futamidő csábító, de az egyik autókereskedő szerint, aki induláskor egy fillért sem tud befizetni, az aligha tudja majd fizetni a havi 60-80 ezer forintos törlesztő részletet. A lízingcégek szerint fontos lenne, hogy szerződéskötés előtt ellenőrizhessék, hogy ügyfelük után fizetnek-e tb-járulékot, adófizető-e, illetve végre el kellene készíteni a teljes adósnyilvántartás.

A Heti Válasz szerint Schobert Norbert és Béres Alexandra párharca nem korlátozódik a múlt kedden véget ért "A nagy fogyás" című tévéshow-ra. Az Egyesült Államokban ma már többet költenek fogyasztószerekre, mint cigarettára, így a fitnesz biznisznél szélesebb, az élelmiszeripart is magában foglaló életmódpiac hazánkban is mesés jövedelmekkel kecsegtet.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Orbán Viktor: "Ha béke lenne, a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne"

Orbán Viktor: "Ha béke lenne, a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne"

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" c. műsorában adott élő interjút, a kormányfő arról beszélt, ha béke lenne, akkor a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne.  A német gazdaságot hazavágta a háború, és Magyarországnak nagyon fontos, hogy hozzáférjünk a nyugati piacokhoz. Ha ők döcögnek, akkor ez ránk is hat. Ha 2025-ben is háborúval kell számolni, akkor meg kell emelni a háborús kiadásokat is. Az EU-tagságról leszögezte,  hogy bent jobb, mint kívül.  Azt is kijelentette, hogy a kormány szerint fontos, hogy a magyar emberek ugyanolyan áron jussanak hozzá az üzemenyaghoz, ahogyan a szomszédaink.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×