eur:
389.28
usd:
361.96
bux:
68141.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Bár csak néhány napra, de megérkezik a tavasz

Igazi tavaszias időjárásra számíthatunk a hétvégén. Hétfőn az ország déli területein akár 20 fok is lehet. Jelentős mennyiségű csapadékra a következő napokban nem kell számítani.

Naposnak, tavasziasnak ígérkezik a hétvége időjárása, főleg vasárnap lesz nagyon enyhe idő: délután - az északkeleti tájak kivételével - az országban 15 Celsius-fok fölé emelkedik a hőmérséklet - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Vadász Vilmos hozzátette: szombaton még lesznek erőteljes széllökések, vasárnapra azonban mérséklődik a légmozgás.

Hétfőn tovább erősödik a felmelegedés, a déli területeken a 20 fokot is elérheti a hőmérséklet. Sok lesz a napsütés, mérsékelt a szél; áprilisra jellemző ez az időjárás - mondta a meteorológus.

Szerdán még szinte mindenütt 10 fok fölött marad a csúcshőmérséklet, a hét második felétől azonban lehűlés kezdődik, ennek ellenére az idő még mindig enyhébb lesz az ilyenkor szokásosnál - közölte Vadász Vilmos.

A hét végén, és a jövő hét első felében nem várható jelentős mennyiségű csapadék, csütörtöktől szórványosan előfordulhat majd kisebb eső, zápor - fűzte hozzá az OMSZ munkatársa.

Változékonyabb, gyakran felhős időjárás várható, péntektől pedig már többfelé valószínű eső, zápor. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat, amire nagy szükség is van, hiszen az elmúlt hetekben az átlagosnál jóval kevesebb eső, hó esett - mondta a meteorológus.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×