eur:
401.35
usd:
366
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

A magyarok többet dolgoznának

A magyarok 38 százaléka tartja csupán pénzkereseti lehetőségnek a munkát, 57 százalékuk viszont azt állítja: akkor is dolgozna, ha nem lenne szüksége a pénzre. A Tárki által 2005-ben végzett nemzetközi felméréséből az is kiderül, hogy a magyarok több időt fordítanának pénzkereső tevékenységre, e tekintetben a harmadikak vagyunk az európai országok között.

A norvégok, a dánok, a svédek és a svájciak, azaz a jóléti államok polgárainak nagy része akkor is dolgozna, ha anyagilag nem lenne rákényszerítve - derül ki annak a nemzetközi felmérésnek az eredményeiből, amely a Tárki részvételével zajlott 2005-ben.

Ezzel szemben a volt szocialista országokban - kivéve az egykori Kelet-Németországot és Magyarországot - kisebbségben vannak azok, akik a pénztől függetlenül is dolgoznának - közölte Dencső Blanka.

Magyarországon a lakosság 38 százaléka vallja azt, hogy a munka csak pénzkereseti lehetőség, semmi több, a megkérdezettek 57 százaléka azonban azt mondta: akkor is dolgozna, ha erre nem lenne rászorulva.

A magyar válaszadók között voltak a legtöbben azok, akik több időt fordítanának pénzkereső tevékenységre, és kevesebben a családjukra.

A vizsgált 19 ország közül Bulgáriában és Spanyolországban vannak a legtöbben - a megkérdezettek 60 százaléka - azok, akik kizárólag pénzkereseti lehetőségnek tartják a munkát. A jóléti államokban az arányuk 13-18 százalék.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Gyenge hét után próbálnak javítani az amerikai tőzsdék

Gyenge hét után próbálnak javítani az amerikai tőzsdék

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×