eur:
401.33
usd:
366.31
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Globex-ügy: súlyosbítás másodfokon

Jogerősen jelentősen súlyosbította a Fővárosi Ítélőtábla a Globex-ügyben Postáné Vellai Györgyi elsőrendű és Vajda László másodrendű vádlott büntetését, előbbit két év hat hónap helyett 7 év, utóbbit egy év nyolc hónap helyett 6 év börtönre ítélte.

A vád szerint értékpapírok kibocsátása, portfóliókezelés, illetve más ügyletek miatt 1996 és 1998 között sok száz kisbefektetőnek és több önkormányzatnak összesen több mint hatmilliárd forint kárt okozó sikkasztást, hűtlen kezelést és tőkebefektetési csalást követtek el a vádlottak.

Postáné Vellai Györgyit, a Globex egykori vezérigazgatóját és Vajda Lászlót, a cégcsoport egyik tulajdonosát nemzetközi elfogatóparancs alapján Németországban fogták el 1999 januárjában, majd a magyar hatóságok 1999 áprilisában előzetes letartóztatásba helyezték őket.

Fogva tartásukat két és fél év után, 2001 augusztusában, házi őrizetüket pedig 2002 júliusában szüntette meg a Fővárosi Bíróság. Az elsőfokú ítéletet 2006 decemberében hirdették ki.

Címlapról ajánljuk
Christian Lindner FDP-elnök: bátorság kell a következtetések levonásához, ha a koalíció eléri a lehetséges határokat

Christian Lindner FDP-elnök: bátorság kell a következtetések levonásához, ha a koalíció eléri a lehetséges határokat

A főszereplők közül lassan egyedül Olaf Scholz kancellár bízik abban, hogy mandátuma végéig, azaz a jövő őszi parlamenti választásokig hatalmon marad az általa vezetett hárompárti kormánykoalíció. A Zöldek Pártja a rohamos tekintélyvesztés miatt súlyos vezetési válsággal küzd, a koalíció legkisebb pártjában, az FDP-ben pedig immár a parlamenti jövő a tét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Gyenge hét után próbálnak javítani az amerikai tőzsdék

Gyenge hét után próbálnak javítani az amerikai tőzsdék

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×