eur:
389.47
usd:
364.22
bux:
68135.36
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Az igazság kardját villogtatom" - személyiségzavaros lehetett a móri gyilkos

Valamilyen "felsőbb" parancs hatására cselekedhetett a móri mészárlással gyanúsított N. László - mondta az InfoRádiónak Bilkei Pál pszichológus. A szakember hozzátette: a férfi személyiségzavarban szenvedett. N. László elfogása után nem sokkal cellájában lett öngyilkos.

Személyiségük alapján a bűnözőket három kategóriába lehetne sorolni - mondta az InfoRádió által megkérdezett pszichológus.

Az egyik a csábítható, nagyon gyenge személyiség, aki átgondolatlanul, indulatból, szükségletei kielégítése végett követ el bűncselekményt.

A második a tudatos elkövető, aki végiggondolja a bűntettet, és azt valamilyen cél elérése érdekében hajtja végre - magyarázta Bilkei Pál.

A harmadik kategóriába tartozóknál komoly szerepe van a személyiségzavarnak - tette hozzá a pszichológus, aki szerint a móri mészárlással gyanúsított N. László is ebbe a csoportba volt sorolható.

Bilkei Pál szerint N. László versében, amely inforadio.hu birtokába került, küldetéstudat fogalmazódik meg; a férfi ezzel menti fel saját magát az elkövetett bűncselekmények alól.

Az idézetek mind arról szólnak, hogy a férfi valamilyen "külső, felsőbb" utasításra, parancsra cselekedett - fűzte hozzá a pszichológus, aki szerint ez nem ritka a kriminalisztikában.

A szakértő úgy véli: N. László tisztában volt azzal, hogy mivel gyanúsítják, és milyen büntetés vár rá, ezért lett öngyilkos.

Bilkei Pál elmondta: az igazán veszélyes az, hogy az ilyen típusú emberek bármilyen bűncselekmény elkövetésére képesek.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×