eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Fodor Gábor "pártállami szokásokat" emleget a szerencsi erőmű kapcsán

A világörökségi törvény végrehajtó rendeleteinek megalkotását kéri az oktatási és kulturális minisztertől a környezetvédelmi tárca vezetője. Fodor Gábor az InfoRádiónak elmondta: a jelenlegi jogszabályok több kérdésre nem adnak választ, például arra sem, hogyan kell óvni a világörökségi területeket.

A környezetvédelmi miniszter közölte: a szerencsi erőmű építése kapcsán kiderült, hogy részletes szabályozásra van szükség a világörökségi tájakkal összefüggésben.

Létezik a világörökségi törvény, de a részletes szabályok nem jelentek meg végrehajtási rendeletben és egyéb előírásokban. Nem világos, hogy pontosan mit tekintünk a világörökség részének, és hogyan kell óvni ezeket - tette hozzá Fodor Gábor.

Az erőművel kapcsolatban az a helyzet, hogy minden szükséges engedélyt beszereztek az építtetők. De ez az ügy rávilágít arra, hogy kellő óvatossággal kell eljárnunk. Az, hogy minden engedély a rendelkezésre áll, nem jelenti feltétlenül, hogy oda kell erőművet építeni - fogalmazott a tárcavezető.

Fodor Gábor elmondta: fontos, hogy a helyieknek legyen beleszólása a kérdésekbe; máshol hasonló erőmű tervezésénél eleve népszavazást tartanak a kérdésről.

Nem tartanám helyesnek, ha pártállami szokásokat idézően a politika a szakemberek feje fölött átnyúlva hozzon döntést - fejtette ki a környezetvédelmi miniszter.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×