INFORÁDIÓ
2021. október 21. csütörtök
Orsolya

Kövér: "Nem tudja, hogy hol a helye"

Infostart

A Fidesz politikusai semmilyen formában nem kaptak illegális pénzügyi támogatást a Gripen-vadászgépek beszerzése kapcsán - mondta a párt országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Amikor mi voltunk kormányon, akkor az MSZP politikusainak és a párt holdudvarába tartozó újságíróknak már ott feküdt a dossziéjában az előre megírt, Orbán Viktort és kormányát bíráló, gyalázó, rágalmazó és vádoló interpellációk és cikkek sora a repülőgép-beszerzés ügyében - jelentette ki Kövér László.

Hozzátette: meglepetésként érte őket a választás, mert nem erre voltak felkészülve; akkor üdvözölték azt a döntést, amit most támadnak.

A Fidesznél, a holdudvarába tartozó szervezeteknél, embereknél semmilyen kenőpénz nem landolt - mondta a párt országos választmányának elnöke.

Meggyőződésem, hogy nem nekünk van félnivalónk egy ilyen vizsgálattól - közölte a politikus.

Az alapos gyanúra okot adó tények Magyarországon még nem ismertek, ezért kérdéses, hogy a magyar hatóságoknak jelenleg van-e valamilyen tennivalójuk az ügyben. Amennyiben konkrét magyar szereplőket is megneveznek, a hatóságoknak is lépniük kell - tette hozzá.

"Kéjjel tesz olyat, amit nem szabadna"

Kövér László szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának jelölt Laborc Sándort, nemcsak a KGB főiskoláján végzett tanulmányai, hanem eddigi működése és megnyilvánulásai sem teszik alkalmassá a tisztségre.

Önmagában az a tény, hogy valaki hat évet töltött el a KGB főiskoláján, elég ahhoz, hogy egy normális demokráciában senkinek eszébe ne jusson a nemzetbiztonsági szolgálat élére kinevezni - mondta.

A politikus szerint Laborc Sándor magyarországi tevékenysége - a szolgálatok átszervezése, a végrehajtott személycserék, "arroganciája és pökhendisége" - tovább erősítette az ellenzék fenntartásait.

Fogalma sincs arról, hogy egy demokráciában hol a helye az elhárító-szolgálat vezetőjének - fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Laborc Sándor egy nagyon agilis ember, aki nemcsak parancsra, hanem kéjjel fogja megtenni mindazt, amit nem lenne szabad - tette hozzá Kövér László.

Hanganyag: Mong Attila

Kapcsolódó hang

Aréna 1.
 
Aréna 2.
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018