eur:
389.22
usd:
362.61
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egerben a kórház privatizálása ellen tüntetnek

Egerben mintegy 300 ember részvételével megkezdődött a Markhot Ferenc kórház működtetésének magánkézbe adása ellen szervezett tüntetés. A Heves Megyei Közgyűlés pénteken dönt arról, hogy kiírja-e a vagyonkezelési pályázatot.

Mintegy 300 ember tüntet Egerben a Markhot Ferenc kórház működtetésének magánkézbe adása ellen. A demonstrálók és az egészségügyi intézmény dolgozói a privatizációs tender visszavonását követelik.

A sztrájkbizottság korábban közölte: határozatlan idejű sztrájkot hirdet december 6-ától, ha a fenntartó Heves megyei közgyűlés magánkézbe adja a kórház működtetését.

Úgy vélik: a javaslat alkotmány- és törvénysértő, az egészségügyi ellátás ugyanis kötelező állami feladat, amelyet nem adhat át magáncégnek a fenntartó.

Hegyaljai Judit, a sztrájkbizottság tagja az InfoRádióban hangsúlyozta: a pályázatot szerintük úgy írták ki, hogy azt egy bizonyos cég nyerje meg.

Közben az egri önkormányzat jelezte: átvenné a Markhot Ferenc kórház működtetését.

Habis László, a város polgármestere azt mondta: megfelelő szakmai vezetés és a pályázati források felhasználása mellett biztosítani tudják az intézmény biztonságos működését.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×