eur:
389.14
usd:
361.9
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Kisgyermek halt meg a mandulaműtét után Kaposváron

Meghalt egy négyéves kisfiú a kaposvári kórházban néhány nappal azután, hogy mandulaműtétet végeztek el rajta. Az intézményben teljes körű belső vizsgálatot rendeltek el. A szerdán történt halálesetről a Somogyi Hírlap számolt be csütörtöki számában.

A Kaposi Mór Oktató Kórház tájékoztatása szerint a négyéves gyermek november 23-án esett át mandulaműtéten a fül-orr-gégészeti osztályon, november 25-én pedig "szövődménymentes korai műtéti szak után" hazaengedték.

Másnap a kontrollvizsgálaton megfelelő műtét utáni állapotot láttak, szövődményt nem észleltek.

Ugyanakkor a szülők panasza miatt - miszerint nem eszik, nem iszik a gyermek - a kisfiút felvették a gyermekosztályra, hogy a folyadékháztartása rendben legyen.

November 27-én a gyermekosztályon történő ellátás második napján - a déli órákban - a kisfiúnál hirtelen "masszív artériás vérzés lépett fel".

Az akut artériás vérzés, majd az azt követően fellépő légzési elégtelenség és keringés összeomlás miatt a gyereket újra kellett éleszteni, majd ismét megműtötték.

A 12 órás "komplex intenzív kezelés" és a megismételt újraélesztés ellenére a gyermek november 28-án meghalt - ismertette a részleteket a kórház vezetése.

Mint írták: az intézmény menedzsmentje teljes körű belső vizsgálatot rendelt el és igazságügyi orvos szakértői boncolásra kerül sor. További intézkedéseket ennek ismeretében hoznak.

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: a család még nem tett feljelentést a történtek miatt, a rendőrség hivatalból vizsgálja az esetet.

A szakértői jelentés birtokában csütörtökön délután döntenek arról, hogy indítanak-e nyomozást - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×