eur:
389.69
usd:
364.21
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

"Másra kellene fordítani a kórházi étkeztetés javítására szánt pénzt"

Nem biztos, hogy elérik céljukat a kórházi étkeztetés javítását célzó állami intézkedések - véli a Magyar Kórházszövetség elnöke. Varga Ferenc az InfoRádiónak elmondta: nem minden intézmény van abban a helyzetben, hogy a kapott pénzt valóban arra használja, amire azt a tárca szánta. A kórházi ételek minőségének javítására és eszközbeszerzésre 2 milliárd forintot ad az állam.

Behatárolják az egészségügyi intézmények vezetésének mozgásterét a kórházi étkeztetés javítását célzó állami intézkedések, mivel eddig a menedzsment dönthetett arról, hogy mennyi pénzt fordítsanak a betegek táplálkozására - mondta a Magyar Kórházszövetség elnöke az InfoRádiónak.

Varga Ferenc úgy véli: a minisztériumnak meg kellett volna hagynia a kórházaknak azt a lehetőséget, hogy a kapott pénzt azokon a területeken használják fel, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Az MKSZ elnöke közölte: nem minden kórházban olyan rossz az étkeztetés, hogy az egyes intézményeket azonos módon kellene annak javítására ösztönözni.

Varga Ferenc rámutatott: felmérések szerint nem biztos, hogy az étkeztetés javítására tett lépések elérik a céljukat, mivel vannak olyan kórházi osztályok, ahol a betegek most sem fogyasztják el az eléjük tett ételt, így az a szemétbe kerül.

"Arra nagyon oda kell majd figyelniük a kórházaknak, hogy olyan étkezést biztosítsanak a betegek számára, amely megfelel a szakma szabályainak. Figyelni kell azt is, hogy melyek azok az ételek, amelyeket szívesebben fogyasztanak a betegek" - mondta a Magyar Kórházszövetség elnöke.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×