eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Miért hagyott figyelmen kívül a minisztérium egy érvényes pályázatot?

Miért hagyott figyelmen kívül az igazságügyi minisztérium egy eredményes pályázatot, s miért nem annak nyertesét nevezte ki a meghirdetett posztra? Ennek járt utána az InfoRádió.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium neve elhallgatását kérő munkatársa szerint a tárca sajtófőnöki posztjára kiírt nyilvános pályázaton az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium volt szóvivője megfelelt ugyan, de Takács Albert miniszter a tárca államtitkárának közbenjárására mégsem Orodán Sándort nevezte ki sajtófőnöknek.

A nyári kormányátalakítás után az igazságügyi tárca frissen kinevezett vezetője jelezte, hogy szívesen látná a kommunikációs főosztály élén az akkor már hatodik éve a rendészeti kommunikációt irányító szakembert.

A miniszter júniusban azonban visszavonta az ajánlatát, s posztot nyilvános pályázaton hirdette meg.

A szabályosan kiírt pályázaton az InfoRádió értesülései szerint Orodán Sándor megfelelt, de Juhász Gábor, a tárca új államtitkára állítólag ultimátumot adott Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszternek, s a hathatós lobbizás nyomán a tárcavezető visszavonta a pályázatot.

Juhász Gábor és Orodán Sándor korábban a Belügyminisztériumban dolgoztak együtt, de nem volt konfliktusmentes a kapcsolatuk. Orodán Sándor ma a Határőrség szóvivője, a témával kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni.

Juhász Gábor államtitkár csütörtökre ígért tájékoztatást, de végül nem nyilatkozott.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×