eur:
389.55
usd:
361.91
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Filmek a kegyelemről az Urániában

Ötvenöt alkotás verseng a Faludi Nemzetközi Amatőrfilm-szemlén; a beérkezett munkák között hat külföldi is található. Az idei szemle központi gondolata a kegyelem, ilyen témájú alkotásokat vártak. A filmeket a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik. A nyertes egy hetet tölthet el Krzysztof Zanussi lengyel filmrendező otthonában.

A Faludi Nemzetközi Amatőrfilm-szemle témája a kegyelem, olyan hívószó, amely bibliai témára utal, de másképp is meg lehet közelíteni - mondta az InfoRádiónak a Faludi Ferenc Akadémia munkatársa.

A szemlére idén ötvenöt pályamunka érkezett, hat alkotás külföldről; legtöbbjük kísérleti film, de sok a kisjátékfilm és akad dokumentumfilm is - tette hozzá Hankovszky Anikó.

A magyar alkotások magasabb színvonalúak, mint a külföldről érkezetteké - közölte a Faludi Ferenc Akadémia munkatársa. Hozzátette: a szervezők a filmművészeti egyetem hallgatóinak külön szekciót indítottak.

A filmszemle fődíjas alkotói egy hetet tölthetnek Krzysztof Zanussi otthonában, és betekintést nyerhetnek a lengyel filmrendező saját stúdiójában folyó munkába.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×