eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Mégsem lehet majd visszalépni? - lapszemle

Jövő héten tárgyal a kormány arról, hogy a magán-nyugdíjpénztárakból bizonyos feltételek esetén vissza lehessen lépni az állami nyugdíjrendszerbe - írja a Magyar Nemzet.

Megelégedtek a hét legfejlettebb ipari államot tömörítő csoport európai tagjai az amerikai fogadkozással, hogy az Egyesült Államok erős dollárt akar - írja a Népszabadság. Az IMF őszi ülésszakának keretében a hét végén folytak a tanácskozások, de a közlemények azt tükrözték, hogy a részvevők nem akartak hosszas elemzésekbe bocsátkozni az utóbbi hetek fejleményeit illetően. Ehelyett inkább azt szorgalmazták, hogy Peking is vegye ki a részét a megbomlott globális pénzügyi egyensúly helyrebillentéséből, azaz serkentse a belső fogyasztást.

A Magyar Nemzet úgy tudja, szerdai ülésén foglalkozik a kormány azzal a javaslattal, hogy a magán-nyugdíjpénztárakból bizonyos feltételek esetén vissza lehessen lépni az állami nyugdíjrendszerbe. Noha a kabinet korábban támogatta a javaslatot, most mégis úgy tűnik, a szabad demokraták ellenállása miatt az elképzelésekből nem lesz semmi, azaz legalább 150 ezer ember problémája marad rendezetlen.

Az Index írásából kiderül, hogy az internetes adatbázisokat böngészve sok különlegességet találunk. Nemcsak lakóingatlanokat, lakásokat árulnak, hanem komplett szállodákat, lovardákat, bejáratott éttermeket is megvételre kínálnak tulajdonosaik.

És hogy melyik Magyarország legolcsóbb és legdrágább ingatlana október közepén? Budapesten a XIII. kerületben, a Béke úton található egy 18 négyzetméteres szuterén 4,1 millió forintért. Ez a legolcsóbb fővárosi lakás. Vidéken viszont van egy lajosmizsei tanya 1,3 millióért, de ennek szinte csak az alapjai vannak meg. A legdrágább fővárosi ingatlan egy zugligeti, 670 négyzetméteres luxus családi ház 620 millió forintért. A pénzért hét szobát, uszodát, liftet, teljesen berendezett, gépesített konyhát kaphatunk. Vidéken a legdrágábban árult ingatlan egy négycsillagos wellnesshotel 7,8 milliárdért. A szálloda a Balaton északi partján található, 180 szobás. Saját strandja van, kültéri és beltéri élménymedencéi, sőt vitorláskikötője is.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×