eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

BRFK: tilos az Opera elé vonulni

Megtiltotta a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy a Szabadság téri rendezvény résztvevői demonstrációjuk után az Operaház elé vonuljanak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint törvénysértés esetén megteszik a szükséges és arányos intézkedéseket.

Október 19-én egy magánszemély tett bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, hogy a Budapesten, a Szabadság téren, hétfőn délután zajló rendezvény után vonulással egybekötött rendezvényt kíván tartani az Operaház előtt - mondta az InfoRádiónak a szervezet szóvivője.

Tafferner Éva közölte: a rendezvényt a BRFK vasárnap a rendezvényt megtiltotta tekintettel arra, hogy a gyülekezési törvény értelmében a közlekedés más útvonalon nem biztosítható.

Budapest rendőrfőkapitánya arra kéri a jogkövető állampolgárokat, tartózkodjanak a határozatilag megtiltott rendezvényen való részvételtől - tette hozzá a szóvivő.

Jogsértő megjelenés esetén, a rendőrség törvényi felhatalmazás alapján a szükséges és arányos intézkedéseket megteszi - jelentette ki Tafferer Éva.

A BRFK szóvivője hozzáfűzte: a hétfői és keddi fővárosi rendezvények jelentős forgalomkorlátozással járnak, ezért a rendőrség mindenkit arra kér, hogy tájékozódjanak az útlezárásokról.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×