eur:
389.63
usd:
361.9
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Több száz posta működtetése kerülhet vállalkozókhoz

Négy megye több mint kétszáznyolcvan postájának vállalkozásban történő működtetését hirdette meg a Magyar Posta - mondta el az InfoRádiónak a társaság szóvivője. Tomecskó Tamás hangsúlyozta: az új üzemeltetők ugyanazt a szolgáltatást kötelesek lesznek nyújtani, amelyet jelenleg a Magyar Posta ellát.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a postamesterség, a vállalkozásban üzemeltetett posták fogalma nem újkeletű Magyarországon, mintegy 330 településen jelenleg is ilyen formában látja el a szolgáltatási feladatait a Magyar Posta.

Ezekben az esetekben is a Magyar Posta vállalja a minőségi garanciát, nem lehet minőségi eltérés a különböző konstrukcióban üzemelő posták között - jelentette ki Tomecskó Tamás, hozzátéve: a jövőbeni üzemeltetőnek is ugyanazokat a szolgáltatásokat kell biztosítania.

A Magyar Posta Heves, Komárom-Esztergom, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több mint kétszáznyolcvan településén hirdette meg a postai szolgáltatások ellátását. Bárki pályázhat, aki megfelel a feltételeknek, így az önkormányzatok is.

A társaság szóvivője szerint a helyi vállalkozó vagy az önkormányzat sokkal jobban ismeri a helyi igényeket, így képes ezekhez alkalmazkodni, korszerűbb szolgáltatást biztosítva.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy ezt a programot folytatni kell - fűzte hozzá Tomcsekó Tamás.

Hanganyag: Koncz Anita

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×