eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Megmenekülhet az Aranyosi-völgy

Már kétszer elutasította az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a Zemplénben fekvő Aranyosi-völgybe tervezett szivattyús energiatározós erőmű terveit, de egy újabb cég harmadszor is megpróbált engedélyt szerezni hozzá. Ez az eljárás még nem zárult le.

Kizáró körülmények merültek fel az Aranyosi- és a Hideg-völgybe, valamint a Nagy-Korsós hegy térségébe tervezett szivattyús energiatározó felépítése kapcsán: ezt különleges madárvédelmi területen és kiemelt jelentőségű természetmegőrzési területen építenék fel - mondta az InfoRádiónak az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség munkatársa.

Babinszki Erika közölte: három különböző cég három különböző időpontban kérelmezett környezetvédelmi engedélyt a felügyelőségtől.

Két beadványról már döntöttek az illetékesek, ezeket jogerősen elutasították, a harmadik vizsgálata jelenleg is folyik - tette hozzá.

A kérelmeket nemcsak természet- és tájvédelmi okokból utasították el, hanem azért is, mert az erdészeti szolgálat megállapította, hogy a létesítmény felépítése "igen nagy területű erdő igénybe vételével, termelésből való kivonásával, illetve rendeltetésszerű használatának akadályoztatásával járna" - mondta Babinszki Erika.

A beruházást szinte teljes egészében erdőterületen tervezték megvalósítani - tette hozzá az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség munkatársa.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×