eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Több kórházban is leállíthatják a lifteket

Bár újra járnak a liftek a Szent János Kórházban, a 11 felvonó csak átmeneti működési engedélyt kapott. Az ÉMI TÜV Kft osztályvezetője szerint, ha nem újítják fel a lifteket, hamarosan újra leállítják azokat.

Fodor Gusztáv elmondta: más kórházakban is fennáll a veszélye annak, hogy a felvonókat leállítsák. Ezért az osztályvezető az ÁNTSZ-hez fordult, mert szükségesnek tartják, hogy a kialakult helyzetre megoldást találjanak.

Az osztályvezető szerint ugyanis a kórházak, különösen a János kórház vezetői elhanyagolták a felvonókat.

Szerinte, ha a kórház megfelelő karbantartási szerződést között volna, akkor a lifteknek nem úgy kellett volna kinézniük, ahogy a munkálatok előtt kinéztek.

Hangsúlyozta: csak az élet- és balesetveszélyt jelentő hibákat hárították el, ezért ha a további szükséges munkákat nem végzik el, akkor hamarosan ismét le kell állítani a lifteket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×